Produkten har utgått ur sortimentet.
CHAMPAGNE JACQUINOT & FILS
CUVÉE CAROLINA GYNNING – Är en delikat blandning bestående av 70% Chardonnay och 30% Pinot Noir. Det ger en frisk smak av fruktighet med inslag av bröd. De kristallklara bubblorna tillför en välbalanserad smakelegans till Champagnen som gör varje tillfälle värt att fira.
Varje flaska är numrerad och har getts en omsorgsfull förpackning i form av ett designat produktblad som sluter om flaskan.
Se de fyra olika trycken här nedan!
Pris 595 SEK / styck
Produkten har utgått ur sortimentet.
Produktinformation
Denna cuvée är en värdig arvtagerska till en lång tradition hos champagnehuset JACQUINOT & Fils. Gyllene färg, med små fina bubblor som bildar en ihållande mousse. Chardonnay och Pinot Noir skapar uttrycksfull, frisk och fruktig doft. Den är rund och fräsch i munnen och lämnar plats för en lång final. Serveras 8 – 10 grader.
Flaska – 750 ml
Alkoholhalt – 12%
Producent – Jacquinot & Fils
Leverantör – Kämpinge Trading AB
Systembolagets beställningsnummer – 7095201
Druvorna skördas för hand och pressas i en traditionell champagnepress. Därefter lagras flaskorna under fem år i den handgrävda källaren från 1800-talet som ligger 19 meter under jord. Jean-Manuel Jacquinot som driver vingården är barnbarn till grundaren Pierre Jacquinot. Han har ärvt all kunskap om hur man gör förstklassig champagne.
– Varje flaska är numrerad och har getts en omsorgsfull förpackning.
Karta över Épernay, Champagnens huvudstad
Besök gärna Champagne-jacquinot
Champagne
Champagne från vindistriktet Champagne i norra Frankrike, med byarna Reims och Épernay som champagneproduktionens huvudorter. Det är endast vin från distriktet Champagne i norra Frankrike som får lov att kallas Champagne i kommersiella sammanhang, eftersom detta är en skyddad ursprungsbeteckning. Enligt myten så var Champagne den plats där man skapade det första mousserande vinet, men bevisligen var det britterna som skapade det först mousserande vinet sex år före fransmännen Champagne är den vinregion som har producerat mousserande vin under längst tid, med en oavbruten produktion ända sedan 1700-talet med samma metod Méthode Champenoise. Det är en vintillverkningsmetod då vinet jäser en andra gång på flaskan, vilket skapar högre tryck i flaskan, fler bubblor och krämigare textur. Jästfällningen ger även en tydlig ton av bröd.
Champagnetermer
Vintage, Millésimé: Årgången på etiketten. Champagnen är gjord på druvor från ett enda år. Årgångschampagne görs i regel bara under bra vinår.
NV, Non vintage, Non millésimé: Champagne blandad av vin från flera årgångar och såld utan årgångsbeteckning. Blandningen består av druvor av olika sorter och från olika växtplatser. Champagnehusen strävar efter att hålla samma stil från år till år.
Blanc de Blancs: Champagne som är tillverkad enbart av Chardonnay. Den har en god hållbarhet.
Prestige: Lyxchampagne från de stora husen. Den görs på stilla basvin av högsta kvalitet. Prestigechampagne klarar lagring bättre än vanlig champagne.
Cuvée: En blandning av stilla viner.
Rosé: Champagne i olika rosa toner. Stilen på roséchampagne varierar från pärlande aperitifchampagne till champagne som passar till mat.
Blanc de Noirs: Champagne framställd av enbart blå druvor, det vill säga Pinot Noir eller Pinot Meunier.
Extra brut, brut non dosé, brut nature, ultra brut: Extra torr champagne.
Brut: Torr champagne.
Sec: Halvtorr champagne
Demi-sec: Halvsöt/Söt champagne.